'Heb jij Christus nodig?'

Interkerkelijke jongerenavond

9 september 2024

Jongeren aangespoord tot navolging van Christus op interkerkelijke avond

“Als je Christus kent, ontstaat ook het verlangen dat anderen Hem ook leren kennen.’’ Dat zegt ds. A. Th. Van Olst. Hij spreekt op D.V. 18 oktober 2024 op een interkerkelijke jongerenavond die het Interkerkelijk Kenniscentrum (IKC) en Bonisa organiseren samen met vijf jongerenorganisaties. Het thema van de avond is: “Heb jij Christus nodig?”.

Tijdens de avond zullen dominee W. van Vlastuin en dominee A. Th. van Olst de jongeren vanuit de Bijbel toerusten. Ds. W. van Vlastuin: “”U bent het licht van de wereld”, zegt de Heere Jezus in Mattheüs 5:14a. Hij zegt niet; “je moet het licht zijn” maar Hij zegt: “Je bént het.” Dat houdt ons een spiegel voor. Zijn wij licht? Zijn wij verbonden aan het licht?”

Honderden jongeren komen naar verwachting op deze avond af om te zingen en te bidden. Enkele leeftijdsgenoten vertellen hun persoonlijke verhaal. Hoe ontdekten zij dat ze Christus nodig hebben? En wat drijft hen om deze boodschap uit te dragen?

‘’Iedere jongere heeft Christus nodig. Als LCJ zien we bemoedigende signalen dat jongeren Hem vinden en getuigen van de hoop die in hen is’’, vertelt Marieke Griffioen. ‘’Op deze kerkelijke avond willen we deze jongeren bemoedigen en toerusten. En anderen aansporen om gehoor te geven aan de roep van de Heere Jezus om zich over te geven aan Hem, om Hem te dienen en na te volgen.’’

De interkerkelijke toerustingsavond organiseren het IKC en Bonisa in samenwerking met Evangeliestek, Geloofstoerusting, Hervormd Jeugdwerk, Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie en het Landelijk Contact Jeugdwerk.

Meer informatie over de interkerkelijke jongerenavond is te vinden op de site: hebjijchristusnodig.nl. Voor vragen kun je terecht bij thamardebruijn@ikc.nu.

Terug naar de lijst